Contact, hulp & ondersteuning

Hier vind je veelgestelde vragen (FAQ's), als je er niet uit komt plan dan gerust een afspraak in. Dat kan makkelijk en rechtstreeks in onze agenda. Klik op de knop "Plan een afspraak" om een afspraak in te plannen. Je kunt ook via chat of email contact met ons opnemen. We beantwoorden je vraag dan zo snel mogelijk.

Plan een afspraak
Signal: (+31) 06 82608742

Ma tot Vr van 10 tot 17 uur

Whatsapp: (+31) 06 82608742

Ma tot Vr van 10 tot 17 uur

support@privacyrebels.com

24x7 we helpen je graag!

Waar kan ik de app downloaden?
De IOS app (Apple toestellen) kun je downloaden in the App store van Apple. Voor Windows besturingssystemen ga je naar de Microsoft store. Zoek op 'Privacy Rebels' en download de app. Voor toestellen met het Google besturingssysteem (Android) werken we nog aan de app. Deze verwachten we tegen februari te hebben.
Hoe installeer ik mijn email?
1: Ga naar instellingen

2: Kies 'mail', dan 'accounts' en vervolgens 'nieuwe account'. Kies daarna voor 'andere' en dan 'voeg e-mailaccount toe' en voer dan de volgende stappen uit:

3: Voer je naam zoals je wilt dat de ontvanger van je emails je naam zouden moeten zien. Kies een alias voor meer privacy, kies je eigen naam als je deze email gebruikt om met vrienden, familie, kennissen en collega's mailen.

4: voeg je nieuwe mailadres toe en je wachtwoord, eventueel kun je voor jezelf een korte omschrijving maken. Kies daarna 'volgende'

5: Kies 'IMAP' voor je nieuwe account. Bij 'hostnaaam' onder het kopje 'server inkomende post' kies je mx.mailrebels.com, je gebruikersnaam en wachtwoord zijn hetzelfde als in de vorige stap. Bij server uitgaande post vul je hetzelfde in.

Als je iphone vraag of je kunt doorgaan zonder SSL kun je 'ja' antwoorden. Als je e-mailinstellingen juist zijn, tik je op 'Bewaar' wanneer je klaar bent. Als de e-mailinstellingen niet juist zijn, wordt je gevraagd om deze te wijzigen.
Ben ik ook beschermd tegen de data die social media zoals Facebook, Twitter, Instagram etc verzamelen?
Nee, wij beschermen je tegen het verzamelen door social media, zoekmachines en andere websites van data die je niet bewust weggeeft. We kunnen je niet beschermen tegen data die je zelf deelt. Wees daarom ook voorzichtig met wat je op internet achterlaat. Je naam, je emailadressen, maar ook wat je doet, met wie, waar en wanneer je dat hebt gedaan.
Wat betekent het 'VPN' balkje aan de bovenkant van mijn scherm?
VPN staat voor 'Virtual Private Network'. Het betekent dat je een beveiligde en versleutelde verbinding met internet hebt. Als je onze app hebt geinstalleerd en je hebt de verbinding 'aan' staan dan zie je dit balkje.
Kan ik een 'out of office reply' aanzetten als ik op vakantie ga?
Dat kan. Log in op je webmail (mx.mailrebels.com/sogo) en klik op het 'radertje' naast je naam (voorkeuren). Ga naar 'mail' en klik dan op het tabblad 'afwezigheid'. Vink nu 'Automatisch bericht bij afwezigheid inschakelen' in en vul de gevraagde gegevens in en klik op 'opslaan'.
Kan ik mijn email doorsturen naar een ander mailadres?
Dat kan. Log in op je webmail (mx.mailrebels.com/sogo) en klik op het 'radertje' naast je naam (voorkeuren). Ga naar 'mail' en klik dan op het tabblad 'filters'. Klik nu op 'filter aanmaken' en vul de gevraagde gegevens in en klik op 'opslaan'. Vul een filternaam in, vervolgens 'Voor inkomende berichten die' vul je "met alle berichten overeenkomen" in.
Dan 2 acties: bij "Doe de volgende bewerkingen": 1. klik op "actie toevoegen", kies "Stuur het bericht door naar" en vul het gewenste mailadres in en 2. klik op "actie toevoegen", kies "Bewaar het bericht" als je het bericht wilt bewaren of "Het bericht verwijderen" als je het bericht na doorsturen wilt verwijderen. Klik op 'opslaan'.
Wat moet ik dan als ik nog vragen hebt?
Stel je vraag gerust via email of via de chat app (rechtsonder in je scherm). Dan helpen we je zo snel mogelijk verder.